Onderscheidend Wonen

shutterstock_338714900
0 comments

Tafellampen en wandlampen in de slaapkamer

In de slaapkamer neemt de verlichting een heel belangrijke plaats in. Er moet onder andere genoeg verlichting zijn als je bijvoorbeeld in bed nog even een boek wil lezen op je tablet of nog even televisie wil kijken. Uiteraard moet het licht ook gemakkelijk te bedienen zijn. Moet je er s’nachts een keer uit dan is het wel fijn dat je in bed het licht aan kan doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een bedlampje.

In de slaapkamer is de juiste hoeveelheid licht erg belangrijk

Verlichting in de slaapkamer mag zeker niet te fel zijn. Heel sfeervol warm licht die je eventueel zelf kunt regelen met een dimmer is een betere keuze. Een dimmer is bijvoorbeeld heel handig als jij nog even een stukje in een boek wil lezen en je partner liever al gaat slapen. Een bedlamp moet gewoon goed maar wel sfeervol licht geven om in de slaapkamer een ontspannen sfeer te creëren. Deze ontspannen sfeer en de zachte verlichting leveren een belangrijke bijdrage aan een goede nachtrust.

Verlichting in de slaapkamer is veel meer dan een klein bedlampje

In de slaapkamer kun je verschillende soorten lampen gebruiken Je kan onder andere kiezen voor een wandlamp boven je bed zodat je deze s’nachts met behulp van een schakelaar gemakkelijk aan en uit kunt doen. Een andere optie is een mooie tafellamp op het nachtkastje of tafeltje naast je bed neerzetten. Maar een paar tafellampen staan ook heel mooi op een lage kast of op een tafel in de slaapkamer. Waar je bijvoorbeeld goed licht kan gebruiken om je make-up bij te werken of om je haar in het gewenste model te brengen. Verlichting in de slaapkamer is veel meer dan een simpele bedlamp. Eigenlijk zou je voor dat je lampen gaat open voorde slaapkamer eerst eens een goed lichtplan moeten maken. Uiteraard zijn lampen voor de slaapkamer verkrijgbaar in verschillende stijlen, vormen kleuren en afmetingen. Zorg er altijd voor dat de lampen goed overeen komen met de inrichting. Bekijk het gehele assortiment op Directlampen.nl!

Comments are closed.