Onderscheidend Wonen

0 comments

De stijl van binnendeuren

Binnendeuren die we in huis gebruiken zijn zeer belangrijk. Zij zijn mede bepalend voor de inrichting en de sfeer van je huis. Er zijn daarom ook zeer veel verschillende soorten binnendeuren waaruit een keus kan worden gemaakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een geheel gesloten deur die helemaal vlak is maar ook voor een dichte deur met bepaalde patronen erop of erin verwerkt. Ook een deur met glas behoort allemaal tot de mogelijkheden.

De stijl
Voor de keuze van je binnendeur is het belangrijk dat je een deur kiest die bij de stijl van je huis past. Ze zijn namelijk in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kan bij een modern interieur ook kiezen voor een moderne deur. Een dergelijke deur heeft strakke lijnen. Daarnaast hebben klassieke binnendeuren juist een profilering met een authentieke stijl. Daardoor krijgen dergelijke deuren ook een bepaalde uitstraling. Ook is het mogelijk om naast deze verschillende stijlen, die er zijn, er een te kiezen voor een deur met glas. Een dergelijke deur kan voorzien zijn van een geheel glazen wand maar ook een met glaspanelen. Wanneer je kiest voor een deur met kleine raampjes kan je dat doen met helder glas maar ook eventueel met bewerkte glassoorten. Ook het glas in lood is nog steeds erg in trek. Wanneer je daarvoor kiest heb je wel een deur die waarschijnlijk niemand anders zal hebben.

De deuren
Je kan bij een deur ook nog kiezen uit opdek- en stompe deuren. Wanneer je kiest voor een opdekdeur dan heb je een deur die over het kozijn valt. Je ziet daardoor geen naad tussen de deur en het kozijn. De opdekdeuren hebben nog een voordeel namelijk dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Bij een stompe deur is dat een stuk moeilijker. Dat moet je echt door een vakman laten doen omdat dat echt gespecialiseerd werk is. Doe je dat zelf dan zal je er vaak spijt van krijgen. Een dergelijke deur gaat gemakkelijk klemmen als hij niet goed is geplaatst.

Comments are closed.